Župčica portal - Naslovnica
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
 Str: [1]
Ispis
Autor Tema: Tečajevi stranih jezika , informatički tečajevi  (Posjeta: 1673 )
ino55
Član

« : 10. Tra, 2009, 13:52:14 »

Htio sam se i prije javiti s ovom temom , ali bolje ikad ,nego nikad.

Predlažem, u Župi bi bilo jako korisno organizirati tečaj stranih jezika, vjerojatno će se jednog dana obnoviti župski hoteli, pa će to dobro doći.

Osim ovoga isto tako bilo bi jako korisno naći načina da se cjelokupno stanovništvo Župe uključi u tečajeve informatike, pa bi sigurno ovaj naš forum bio puno življi, a građani informiraniji.

Nadam se da će ovo netko mjerodavan pročitati , pa može korisno upotrebiti pred lokalne izbore, a na korist svima, ako je znanje kapital.
Evidentirano
Somebody
Član

« Odgovor #1 : 10. Tra, 2009, 16:49:57 »

Pun pogodak!! Smješko
Slazem se potpuno... to su 2 stvari koje danas svi trebaju znati,ili bar velka vacina... bar neke osnove...
A hoce li biti ista od toga...ne znam..al' nadam se da stvarno hoce... jer stvarno je potrebno...
Evidentirano
dubo
Senior Član

Profil Email
« Odgovor #2 : 12. Tra, 2009, 04:52:44 »

Yes, naturalo, of coauarse, ali mogo si uvalit u "razno", jer muka svih foruma je kad se otvori 555 tema pa nemoš to obač za uru...

A drugo, reko je mali da će viđet ima li u poglavarstvu netko ko da čuje na obadva uha, pa da čuje onaj prijedlog da malo više obadaju ovaj forum! Nije velik, ali je, jeli, pametan! Zapravo, treba jedna tema u kojoj im možemo oprat uši kad zasluže, ali da ipak odgovore, da se na istoj temi vade i pravdaju! pravdaju?? Ako imaju petlje, ako njesu odma zaboravili ko ih je izabro...

Malome savjet: ako im opet na jedno ulazi, a na drugo izlazi, naglo se zaderi: IZBORI, pa da vidimo!!
Evidentirano
Spear20
Član

Antiglobalist

Profil WWW
« Odgovor #3 : 09. Pro, 2009, 08:20:24 »

Izuzetan prijedlog; ustvari ne mora čak Općina ni financirati sve, neka subvencionira dio troškova pa je opet odlično. Moj prijedlog je svakako tečaj Excella i Worda (ali jedino 2007. nemjerljivo je bolji) i unutar njih naučiti rad sa filterima, zaokretne (pivot) tablice, obrada teksta,  ona malo kompliciranija kopiranja...odnosno neke bar zeru "naprednije" funkcije. Za jezike nemam pojma, ali znam da sam svojedobno u Gradu u Garištu želio početi sa učenjem francuskog i nije nas bilo nego dvoje zainteresiranih, naravno premalo za oformit grupu i od toga nije bilo ništa (naučio poslije u francuskoj alijansi ali je bilo skupo do bola) tako da bi tu trebalo prije ispipat teren koliko je ljudi uistinu zainteresirano za koje jezike i onda krenit.
I naravno, ono što je gotovo od životne važnosti a što nas nitko nije učio jest tečaj nekakvih nazovi kućnih financija, jer je nevjerojatan broj onih koji su u minusima, zaguseni kreditima sa slabo plaćenim poslovima. Predlažem da se kao predavač pozove nas cijenjeni ekonomist i strucnjak za osobne financije dr.sc. Guste Santini. Neki njegovi praktični savjeti iz područja upravljanja osobnim (kućnim) financijama bi poprilično pomogla onima koji konstatno trose vise nego sto zarađuju, a razliku pokrivaju zaduženjem ( a takvih je puno).
Evidentirano

Novac nije imovina

Bivši Predsjednik Ustavnog suda RH Smiljko Sokol
ino55
Član

« Odgovor #4 : 12. Pro, 2009, 14:49:58 »

Ajdemo dosta je bilo spavanja ,SPEAR tema je sigurno dobra, pred lokalne izbore u progra mu bar dva pretendenta na vjećnike u općinsko vijeće bilo je obećanje da se kupi bar 10 polovnih kompjutera i što prije organizira tečaj.
Izbori su prošli ovi što su imali tečaj u programu nijesu prošli prag i to je to.

Za strane jezike je sada upravo idealno vrijeme, trebalo bi objaviti za početak neku anketu da se vidi zainteresiranost, pa onda ići dalje.
Neznam koji je pravi način obzirom na broj onih koji posjećuju ovaj forum, možda bi i uspjelo.

A kućni budžet je posebna priča, slažem se da bi trebalo angažirati nekog stručnjaka za to , ali do tada svima koji imaju problema sa sobom po tom pitanju
predlažem , da najprije izravnaju minuse , a zatim čekove, kartice i tome slično neko vrijeme ne upotrebljavaju, da plaćaju starim dobrim "Kešom"
kojega je najlakše kontrolirati.
Evidentirano
dubo
Senior Član

Profil Email
« Odgovor #5 : 13. Pro, 2009, 16:09:13 »

Vidin ja što trumbetate, pa evo ovako: već godinama kupujem polovne PC, (ali uvijek MARKA: Dell, IBM, hp, itd) u zadnje samo IBM/Lenovo. To su PC iz banaka, osiguranja i sl. iz Njemačke, stari cca 2 god, SAVRŠENI u svakome pogledu i JEFTINI.

Dakle: Pentium IV, brzina 2,8 GHz, RAMA 0,5GB, DVD - oko 600-700 kn!! I manj ena više komada, ako kome treba i privatno!

Notebooki su skuplji, oko 1.500 kn, Dell M1,6, radi kao i PIV 2,8. Ima i jeftinijih... Na notebooku se lako vide godine - dovoljno je pregledati izlizanost tipki. Na mojih 8 komada nabavljenih za prijatelje NEMA traga da su korišteni!! To je iz istog izvora, oni su "spavali" u nekim ormarima!

Evo zaboravio sam dodati, ima LCD 17" monitora, od 300 kn pa naviše... Kupio sam sebi Fujitsu Siemens - savršen...
Evidentirano
dubo
Senior Član

Profil Email
« Odgovor #6 : 13. Pro, 2009, 16:13:26 »

Molim probuđene komentatore da mi otkriju nešto: gdje naći (džabe, naravno) prostor za 10 ili 20 (ili više) ljudi, koji bi željeli slušati predavanje (džabe, jasno) o raznim zanimljivim pojavama, kao npr o krugovima u žitu, mogućem životu van zemlje itd? Praćeno projekcijama.
Evidentirano
Somebody
Član

« Odgovor #7 : 13. Pro, 2009, 20:58:42 »

Cula sam  u zadnje vrijeme da su dosta mladih grupica dobili prostore u Kuparima. Sad,posto nisam bila tamo, ne znam kolike su to prostorije, mogu li se sredit za potrebe tečaja..
Evidentirano
Spear20
Član

Antiglobalist

Profil WWW
« Odgovor #8 : 14. Pro, 2009, 09:03:31 »

Molim probuđene komentatore da mi otkriju nešto: gdje naći (džabe, naravno) prostor za 10 ili 20 (ili više) ljudi, koji bi željeli slušati predavanje (džabe, jasno) o raznim zanimljivim pojavama, kao npr o krugovima u žitu, mogućem životu van zemlje itd? Praćeno projekcijama.

Hmmm..džabe tesko, možda da pokusas sa nekakvim sponzorima i slično.
Evidentirano

Novac nije imovina

Bivši Predsjednik Ustavnog suda RH Smiljko Sokol

Str: [1]
Ispis
Skoči na: