Župčica portal - Naslovnica
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
 Str: [1]
Ispis
Autor Tema: Prvo je "Ž" - Miše Miloslavić  (Posjeta: 773 )
mali od foruma
Administrator
Mlađi član

Profil Email
« : 01. Ou, 2010, 11:06:56 »

"U jednom razgovoru, a koji znadu bit jako veleumni, izašla je ideja da bi bilo dobro na portalu uputiti jednu kolumnu koja bi se doticala prostora i vremena ovuda kroz Župu dubrovačku. Ne bi to bio virtualni, nego strogo realni svijet, bile bi to male slike iz svakodnevnice, iznesene „kućnim“ jezikom na lagan, svakodnevni način, neopterećene „školskim“ rječnikom.

U zajednici ionako imamo dupla mjerila, kad smo neđe recimo sami, frcaju rječetine koje se u podumjenti hataju djelova judskog tijela, a već drugom prilikom smo jako fini, s ulizanim „facom“. Ođe bi jedini grijeh bilo način ophođenja, ali sve drugo  bi bilo skladno, kako i treba bit. Dakle, sadržaj bi trebo biti opći onakvi kako se vrijeme kotura kroz ovaj kraj, bez ambicije ocjenjivanja gospodarstva, politike, meteo prilika ili ti ga ko zna što." - Miše Miloslavić
Evidentirano

Smješko
ino55
Član

« Odgovor #1 : 01. Ou, 2010, 21:10:18 »

Miše pozdravljam ideju, pa ćemo vidjeti na što će izaći.
Istina je ako se ne počme sigurno neće biti ništa.
Evidentirano
dubo
Senior Član

Profil Email
« Odgovor #2 : 05. Ou, 2010, 11:21:00 »

Ma da prvo vidimo, pa ćemo onda pribokavat!
Evidentirano
dubo
Senior Član

Profil Email
« Odgovor #3 : 28. Ou, 2010, 21:16:48 »

Baš me zanima misli li veleuvaženi i velevlažni autor štogoć pametno zapisat, ili će kolumna od 29.03. (ako stigne...) bit umivena, opengana i servirana - ko Uskršnje jaje... 
Evidentirano
dubo
Senior Član

Profil Email
« Odgovor #4 : 03. Tra, 2010, 12:58:29 »

Čudi me da Miše, pišući o vodama, nije dotako jednu sasvim očitu stvar, koja postaje sve aktualnija iz dana u dan! Odvodnja oborinskih voda - sa građevinskih parcela!! Največi dio "graditelja" su pali s Marsa i uopće ne razumiju u čemu je problem, pa govore: kiša je vazda padala... Jest, ali po šumi, po makiji, po travi, zemlja je upijala, a sad pada po krovu i betoniranoj okućnici. Sa takvih površina SVE što padne ide dalje, onima koji su "uniže". Ili, rijetko u neku kunetu, kozna čiju.
Ako "graditelj" ima malo veću parcelu od recimo 600m2, a učini delubija ko lani kad se izlilo preko 30l/m2/sat, to je u uru vremena 18.000 litara kiše, koja neđe mora otići.
Kako i moj susjed spada u "graditelje" što mi preostaje osim ga tužit? A komu i kako, kako nadoknaditi štetu koju mi je napravio do danas?
Evidentirano

Str: [1]
Ispis
Skoči na: