|
dubo
|
 |
« Odgovor #30 : 26. Srp, 2010, 13:25:40 » |
|
Ja bih ipak bio blaži u ocjeni: ima nas koji se smijemo glupostima, a ima nas koji odmah prihvate gluposti. A kako je krugoval ordinarna glupost, kao i dalekovidi svih vrsta, eto nama materijala za šprdanje!! Ali to nema veze sa gosparstvom, kao ni sa Hrvatstvom, nadam se.
Pri tome neću reći da naši stari njesu koristili izraz krugoval, dakako da jesu, ali živjeli su u jednom sasvim drugom vremenu i okruženju.
Kada bih nedaj Bože reko krugoval, onda bih morao reči i za tvrdi disk: očvrsje, a za program računala mekišje?!? Pa i ono: okokućni i međunožno...
Gospar kolega forumko, nećemo pretjerivati sa Hrvatovanjem?? Meni ne leži...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
trapit77
|
 |
« Odgovor #31 : 10. Kol, 2010, 15:26:57 » |
|
„U proteklom razdoblju, Hrvatska demokratska zajednica i Vlada koju je predvodila naša stranka uhvatili su se u koštac i riješili i najteža naslijeđena pitanja.
U koštac smo se doista i uhvatili. Odnos spram nezaposlenih, spram umirovljenika, odnos spram uravnoteženog razvoja svih naših krajeva, odnos spram vladavine prava, odnos s manjinskim zajednicama, pitanja povratka i obnove, pitanje vanjskog duga, privatizacije i dioničarstva građana, uređenje financija ove zemlje…, ukratko, glavna pitanja same naravi i slike hrvatskoga društva - sve smo to stavili u središte naše zadaće i riješili“
piše dr. Ivo Kanader u Izbornom programu 2007. – 2011. (str. 13)
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
trapit77
|
 |
« Odgovor #32 : 13. Kol, 2010, 12:01:32 » |
|
Prethodna rasprava o Nacrtu prijedloga UPU-a „Srebreno I“ Petak, 13 Kolovoz 2010
Na temelju članka 83. Zakona o prostornom uređenju i gradnji (Narodne novine broj 76/07 i 38/09) Općina Župa dubrovačka objavljuje: Prethodnu raspravu o Nacrtu prijedloga Urbanističkog plana uređenja „Srebreno I“ (u daljnjem tekstu UPU-a). Prethodna rasprava o ciljevima i mogućim riješenjima značajnim za razvoj, uređenje i oblikovanje prostora u obuhvatu predmetnog UPU-a, održat će se: 23. kolovoza 2010. godine u 9.00 sati u Velikoj vijećnici Općine Župa dubrovačka u Srebrenom.
Prethodna rasprava provodi se u svrhu pribavljanja mišljenja, smjernica i preporuka te usuglašavanja interesa lokalne zajednice i gospodarstva o ciljevima i mogućim riješenjima značajnim za razvoj, uređenje i oblikovanje prostora u obuhvatu Plana.
i sad slijedi sh** of the year:
Na sudjelovanje u prethodnoj raspravi pozivaju se isključivo nadležna tijela i osobe iz članka 79. Zakona o prostornom uređenju i gradnji (Narodne novine broj 76/07 i 38/09), koji osiguravaju podatke, planske smjernice i druge smjernice iz svog djelokruga za potrebe izrade UPU-a.
sh** of the year se nastavlja proklamacijom "običnom" puku:
Eventualna naknadna mišljenja, primjedbe i prijedloge na Nacrt prijedloga UPU-a mogu se dostaviti i pismenim putem na adresu: Općina Župa dubrovačka, Vukovarska 48, 20207 Mlini, najkasnije do 10. rujna 2010. godine.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
dubo
|
 |
« Odgovor #33 : 13. Kol, 2010, 15:41:14 » |
|
Prethodna rasprava o Nacrtu prijedloga UPU-a „Srebreno I“
Plan..... za osvajanje naslova of the year se nastavlja proklamacijom "običnom" puku:
Eventualna naknadna mišljenja, primjedbe i prijedloge na Nacrt prijedloga UPU-a mogu se dostaviti i pismenim putem
Dragi, koji ti je klinac, što bi ti htio da se još i puk nešto pita?!?!?!? Ma daj....
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
ino55
|
 |
« Odgovor #34 : 14. Kol, 2010, 07:41:05 » |
|
Neznam čemu ova javna objava, puk bi bio mirniji , da nezna da on neće biti ni pozvan, a koje će to primjedbe dostaviti kad nema podatke za to.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
tramuntana
|
 |
« Odgovor #35 : 14. Kol, 2010, 11:47:58 » |
|
Rješenje je u puštanju dima. Da, da ... dima! Tako je na 8. sjednici općinskog vijeća održanoj 24. svibnja 2010. godine donesena:
O D L U K A o obavljanju dimnjacarskih poslova na podrucju Opcine Župa dubrovacka gdje između ostaloga stoji:
Clanak 2. Dimnjacarska služba organizira se u svrhu pravovremenog uklanjanja uzroka požara, eksplozija, smetnji i opasnosti od dima i otrovnih plinova koji mogu nastati uslijed neispravnosti nad dimovodnim objektima.
Pod dimovodnim objektima iz stavka 1. ovog clanka podrazumijevaju se dimnjaci, dimovodne cijevi, dimovodni kanali, ložišta, toplovodni kotlovi, parni kotlovi i kotlovi za centralno grijanje.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
dubo
|
 |
« Odgovor #36 : 14. Kol, 2010, 16:42:21 » |
|
Ipak... trapit77 puštio je...maglu! Zabeuno nas je, jerbo, ako ja znam čitat (istina je da sam to davno učio) onda po članku u dubrovačkom (naravno vjesniku) ispada da će se učinit sastanak sa "relevantnim faktorima". I onda piše: " Nakon toga slijedi javna rasprava i na temelju plana građani će iznositi svoja mišljenja". Dakle, ne vidim ništa nelogično ili naopako, a hoće li ta mišljenja finut u kondut, oli na Grabovici, o tome bi se moglo dibatit.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
tramuntana
|
 |
« Odgovor #37 : 18. Kol, 2010, 09:26:14 » |
|
POSKUPLJENJE VRTIĆA ZA 10%
"Na pitanje vijećnika dali je ovo poskupljenje bilo nužno, načelnik Općine Silvio Nardelli je odgovorio da je župski vrtić jedan od najbolje opremljenih u cijeloj županiji i u usporedbi sa ostalim gradovima u Hrvatskoj još uvijek među jeftinijima, te dodao da se ove godine planira otvaranje još jedanog dodatnog prostora, koji nije bio predviđen za dječji vrtić, kako bi se omogućio upis za svu onu djecu koja imaju dovoljno bodova" - prenosi Župčica portal.
... još bi se moglo dodati kako je uz vrtić najbolje u županiji uređen i općinski kafić
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
trapit77
|
 |
« Odgovor #38 : 18. Kol, 2010, 09:37:02 » |
|
Na sjednici je također prihvaćen prijedlog zaključka o izmjenama i dopunama proračuna, tako je proračun sa 49 milijuna i 550 tisuća kuna smanjen na 42 milijuna 500 tisuća kuna što znači 14, 2 posto ili 7 milijuna kuna smanjena. Istaknuto je kako ovo neće biti zadnje smanjenje, već se krajem godine očekuje još jedan rebalans proračuna zbog krizne situacije u Hrvatskoj.
Ana Mirković /dubrovački vjesnik/
naš župski portal nije prenio ove optimistične brojke pa hi evo na znanje župjanima
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
ino55
|
 |
« Odgovor #39 : 18. Kol, 2010, 19:52:53 » |
|
Jednostavno je ,nema se solada, a što je i normalno u ovim vremenima. Jasno je da će se kresati investicije, poskupjeti vrtić, mislim da je to normalno, ali se postavlja pitanje isto ono kao i na vrhu vlasti, dali će se smanjiti administracija kada se smanjuju prihodi , jer se i njihovi poslovi smanjuju uz pretpostavku da je obim iste i prije bio potreban.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
dubo
|
 |
« Odgovor #40 : 19. Kol, 2010, 07:00:29 » |
|
Glupost se zove "detaljni plan" izgradnje. Da za napraviti to malo karte ne terebaju čak 2 godine, (!!!??) dakl edo veljače 2011, (AKO!!!) mnogi bi se nelegalni objekti legalizirali, donoseći ipak neke solde u kasicu, ali i puneći malo kroz komunalije, smeće itd, što sada NE plaćaju. Luda država, ludi rokovi, pa tko izdrži sve to.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
ino55
|
 |
« Odgovor #41 : 19. Kol, 2010, 11:30:46 » |
|
Dubo, ovo je još kompliciranije nego što si ti napisao. Kada se naprave "Detaljni planovi"to još ne znači da će svi moći regulirati izgrađene objekte i sve što ide uz to, jer se čeka odluka ministarstva da se može u pojedinim slučajevima odstupiti od GUP-a Župe.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
dubo
|
 |
« Odgovor #42 : 19. Kol, 2010, 11:42:56 » |
|
Udri me matunom kad me vidiš, kao i svaku budalui koja čeka te birokratske piz..., (kao ideja je ok, ali previše godina je bačeno) a časti svih koji su državi vratili milo za drago: ne j..bu 2% zakone i pravilnike, nego su uselili, ili će skoro. Ma sve je nama tako, tko je jamio...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
tramuntana
|
 |
« Odgovor #43 : 19. Kol, 2010, 21:37:36 » |
|
Dubo, ako ti nije jasno (a jest!), INO55 ti hoće rijet: kakav god bio GUP, Ministarstvo (i ne samo ono nego i njegovi sateliti) mogu nešto nadodat ako im to bude odgovaralo. Poučak glasi: GUP je da ferma gradnju nepoželjnima, a poželjnima će i dalje sve bit moguće 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
dubo
|
 |
« Odgovor #44 : 20. Kol, 2010, 03:07:54 » |
|
Pa i nije baš tako... Oni bi mogli SKINUT, ali kako je zona građevinska, a objekt je pod pločom od 1991, (pa čeka papire, pa čeka PUMPOVE, pa ratovi dohode i prohode, ali opet čeka...) sumnjam da išta mogu skinut!! Znači nema ni dodavanja ni skidanja, država:ja=1:1! S tim što će mene država oderat za sve ono što su smislili, ali sve im dam da ih skinem s k..onopca. Ako je to za Župu i nekakvu korist, pa nije mi ni krivo... iako nemam ni vodu, ni kanalizaciju, ali imam satelistski signal! A i onaj zemaljski... TV je važna, a pit ću kišu i piškit u kunetu. Samo da ga GUPUJU više!!!!! Usput, kakav sam bez dlake na jezičini, sumnjam da me vole....
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|